ინფორმაცია  საქართველოს ვიზის შესახებ

თქვენი მოგზაურობის მიზნების გათვალისწინებით, არსებობს სხვადასხვა კატეგორიის ვიზა, რომელიც ეხება განცხადებას. მიუხედავად იმისა, აპირებთ თუ არა ვიზიტი, სწავლა ან მუშაობა და მუდმივად ცხოვრობთ, თქვენ უნდა მიმართოთ სხვადასხვა ქართულ ვიზას, შესაბამისად.სწრაფად და უმარტივე გზას შეამოწმეთ თუ არა სავიზო შესვლის ან / და დარჩენა საქართველო, ან საქართველოს ტერიტორიის ტრანზიტი, დააწკაპუნეთ ღილაკზე “შევასრულო ვიზა” ღილაკზე და პროცესი ეტაპობრივად მარტივი ონლაინ აპლიკაციით.

ვიზის უფასო რეჟიმი

უცხო ქვეყნის მოქალაქეს, რომელიც ზოგადად საქართველოში შემოსვლას ითხოვს, უნდა მიიღოს პირველი ქართული ვიზა, რომელიც მოთავსებულია მგზავრის პასპორტში (სავიზო ცარიელი) ან გაიცემა ელექტრონულად (ელექტრონული ვიზა). ზოგიერთი საერთაშორისო მოგზაურმა შეიძლება ვიზის გარეშე მოგზაურობის უფლება შეძლოს, თუ ისინი აკმაყოფილებენ უვიზო მიმოსვლის მოთხოვნებს. საქართველოს სავიზო პოლიტიკა შედარებით ლიბერალური გახდა, რომელიც საშუალებას მისცემს 98 ქვეყანაში მცხოვრებ მოქალაქეებს, რომლებიც ცხოვრობენ, ცხოვრობენ, მუშაობენ და სწავლობენ საქართველო ვიზის ან ბინადრობის ნებართვის მისაღებად საჭიროების გარეშე. ამასთანავე, საქართველოს მთავრობამ დაამტკიცა 50 ქვეყნის სია (იხ. სხვა გამონაკლისი), რომლის ვიზა ან / და ბინადრობის ნებართვა შესაძლებელია საქართველოში შემოსვლა სათანადო ვადით და შესაბამისი პირობებით.

ცხრილი 1: იმ ქვეყნების ჩამონათვალი, რომელთა მოქალაქეებიც შეუძლიათ საქართველოში შესვლა

სავიზო გარეშე 1 (ერთი) სრული წელი (თუ სხვაგვარად არ არის ნაჩვენები)

ევროკავშირის ქვეყნები ბოტსვანა წმიდა See Moldova მოლდოვა სეიშელის კუნძულები

ალბანეთი ბრაზილია ჰონდურასი მონაკო სინგაპური

ანდორა ბრიტანეთის დამოკიდებულება ტერიტორიები (1)

ისლანდია მონტენეგრო სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკა

ანტიგუა და ბარბუდა ბრიტანეთის საზღვარგარეთის ტერიტორია (2)

ირანი (45 დღე) ნიდერლანდების ტერიტორია (5)

სამხრეთ კორეა

არგენტინა ბრუნეი ისრაელი ახალი ზელანდია შვეიცარია

სომხეთი კანადა იაპონია ნორვეგია ტაჯიკეთი

ავსტრალია ჩილე (90/180 დღე) ყაზახეთი ომანი ტაილანდი

აზერბაიჯანი კოლუმბია ქუვეითი პანამა თურქეთი

ბაჰამის კოსტა რიკა ყირგიზეთის კატარის თურქმენეთი

ბაჰრეინი დანია ტერიტორიები (3)

ლიბანი რუსეთი უკრაინა

ბარბადოსი დომინიკის რესპუბლიკა ლიხტენშტეინი სენტ ვინსენტი და გრენადინები არაბთა გაერთიანებული საამიროები

ბელორუსია ეკვადორი მალაიზია სან-მარინო ამერიკის შეერთებული შტატები

ბელიზი ელ სალვადორი მავრიკი საუდის არაბეთი ურუგვაი (90 დღე)

ბოსნია და ჰერცეგოვინა საფრანგეთის რესპუბლიკა ტერიტორიები (4)

მექსიკა სერბეთი უზბეკეთი

იორდანიაში

საქართველოს ვიზადან გათავისუფლების სხვა პირობები:

  • საერთაშორისო მოგზაურებს, რომლებიც არიან საქართველოს მთავრობის №256 განკარგულებით განსაზღვრული მოქმედ ვიზების ან / და ბინადრობის ნებართვის მფლობელები, შეუძლიათ შევიდნენ და დარჩნენ საქართველოში 180 დღის განმავლობაში 90 დღის განმავლობაში.

უცხო ქვეყნის მოქალაქეები, რომლებიც არიან გაეროს ან მისი სპეციალიზებული სააგენტოების მფლობელები, საბრძოლო დოკუმენტები (ლაისეზ-პასერი) შეუძლიათ, შევიდნენ ან დარჩნენ საქართველოს ტერიტორიაზე სავიზო რეჟიმის გარეშე 1 წლის განმავლობაში.

  • ჩინეთი, ეგვიპტე, * გაიანა, ინდოეთი, * შრი ლანკა, * ინდონეზია და * პერუს დიპლომატიური ან ოფიციალური / სამსახურებრივი პასპორტების მფლობელები შეუძლიათ შესვლაში და დარჩნენ საქართველოში ვიზის გარეშე.

უცხოეთში მცხოვრები თანამემამულეები, რომლებიც ქვეყნის მოქალაქეები არიან, რომელთა მოქალაქეებს საქართველოს შესვლისთვის ვიზა სჭირდებათ, უფლებამოსილია საქართველოს სახელმწიფო საზღვრის გადაკვეთა ვიზის გარეშე და დარჩეს საქართველოში არა უგვიანეს 30 დღისა;

 უცხო ქვეყნის მოქალაქეები, რომლებიც ცხოვრობენ საქართველოს ბინადრობის ნებართვაზე ან ლტოლვილის დროებით ბინადრობას ან ჰუმანიტარული სტატუსის მქონე პირს ზემოთ აღნიშნული დოკუმენტების მოქმედების ვადის განმავლობაში.

  • საერთაშორისო ავიასაწარმო, რკინიგზის ან საზღვაო ტრანსპორტისა და მგზავრების გადამწერების წევრებს, რომლებიც საჭიროებენ გადამზიდავის ან სატრანსპორტო საშუალების დროებით შეცვლას და აქვთ დანიშნულების ქვეყანაში შემოსვლის უფლების დამადასტურებელი დოკუმენტი არ მოითხოვს სატრანზიტო მოძრაობის სავიზო რეჟიმს საქართველო. საქართველოში ყოფნის ვადა არ უნდა აღემატებოდეს 10 (ათი) დღის განმავლობაში. მგზავრებს არ აქვთ უფლება დატოვონ ტერიტორია სპეციალურად აეროპორტში, სარკინიგზო სადგურის ან საზღვაო სატრანსპორტო საშუალებისათვის.

ვიზის კატეგორიები

განაცხადის დაწყებამდე, სავიზო განმცხადებლებმა უნდა გადაწყვიტონ, რომელი ტიპის ვიზა (და საცხოვრებელი ადგილის სტატუსი) მიმართონ საქართველოში ვიზიტის მიზნებს. სავიზო კატეგორიის მიღება განისაზღვრება საქართველოს საემიგრაციო კანონმდებლობით და ეხება თქვენს მოგზაურობის მიზანს. საქართველოს ვიზა უნდა დაიყოს შემდეგ კატეგორიებად:

  1. დიპლომატიური (A)
  2. სპეციალური (B)
  3. ჩვეულებრივი (C)
  4. საემიგრაციო (D)
  5. ტრანზიტი (T)

არსებობს მოკლევადიანი და გრძელვადიანი ვიზები ერთი შესვლის ან მრავალჯერადი შესვლის უფლებით. მოკლევადიანი ვიზა შეიძლება გაიცეს საქართველოში ერთჯერადი შემოსვლის ან მრავალჯერადი შესვლის უფლებით, გრძელვადიანი ვიზა შეიძლება გაიცეს მხოლოდ მრავალრიცხოვანი ჩანაწერების უფლებით. მოკლევადიანი ერთჯერადი ვიზა შეიძლება გაიცეს უცხოელებმა, რომლებიც მითითებულია ვიზების განაცხადში, მაგრამ არა უმეტეს 30 კალენდარული დღით. მოკლევადიანი მრავალჯერადი შესვლის ვიზა შეიძლება გაიცეს მაქსიმუმ ხუთი წლის განმავლობაში. გარდა ამისა, საქართველოში უცხოელის შემოსვლისა და ყოფნის საერთო ვადა 180 დღიან პერიოდში არ უნდა აღემატებოდეს 90 კალენდარულ დღეს.

მოკლევადიანი